UX 11200

Maşinile de erbicidat AMAZONE corespund ordonanţelor legii de protecţie a plantelor, diectivelor Institutului Federal de Biologie BBA şi celor mai înalte norme de verificare europene (certificare ENTAM). Dacă se doreşte, noile maşini de erbicidat noi AMAZONE primesc marca de aprobare a controlului de utilaje de maşini de erbicidat.

La AMAZONE există diverse dotări pentru a fi mai rapid, mai efectiv, şi la umplere, la transport şi la curățire şi astfel, mai avantajos ca preț. AMAZONE rezumă aceste dotări tehnice pentru creşterea performanței la protecția plantelor sub noțiunea generică de „SpeedSpraying”.

Despre UX 11200

Capacitate enormă, volum real 12.000 litri

Design al buncărului, avantajos din punct de vedere al centrului de greutate, cu puţini pereţi ondulaţi, pentru poziţie optimizată în câmp şi pe stradă, pentru curăţire internă rapidă şi cele mai reduse cantităţi de resturi

Cadru din oţel de profil, puternic ca ursul, cu furtunuri blocate protejat

Câmp de manevrare acoperit, central şi pachet Comfort pentru procese de comutare automată, cu cel mai mare confort

Confort perfect al mersului şi poziţie sigură pe stradă prin suspensia axului, cu nivel reglat, hidropneumatică şi direcţia de remorcare SingleTrail

Opţiune: Direcţie cu ax dublu DoubleTrail, pentru constanţă optimă a urmei şi cea mai bună capacitate de manevare

Remorcare cu proţap de remorcare sigur şi superstabil, cu amortizare a proţapului pentru sarcină de sprijin de trei tone

Lancie de stropire, concomitent superstabilă, super uşoară şi supercompactă, cu construcţie de tip aeronavă

Armăturile cele mai moderne, cu manevrare prietenoasă

Pompă performantă, cu o putere de aspirare de 900 l/min, pentru umplere rapidă

Distanțe mai mari între curte și câmp

 • În special regiunile agricole, structurate mediu până la bine au luat naștere mărimi de întreprinderi, care operează în unități mari (500 – 1200 ha), însă cu distanțe mari între curte și câmp.
 • Acest lucru este valabil și pentru întreprinderi profesionale de cultivare a cartofilor, care exploatează adesea suprafețe arendate, distribuite departe, de 150 până la 300 ha cu doar puține forțe de muncă.
 • Cantitățile mare de apă și produs necesare fac aici, aproape imposibilă, o logistică la marginea câmpului.

Mai puțini colaboratori

 • Dezvoltarea de personal a multor întreprinderi conduce la mai puțini colaboratori, deși clar mai calificați. Astfel, mulți muncitori trebuie astăzi să execute în operare cu 1 bărbat, așa încât nimeni nu mai stă la dispoziție pentru a asigura logistica la marginea câmpului, legată de timpii de întreținere.
 • Și pentru umplerea mașinilor de erbicidat sunt necesari colaboratori calificați, pentru a asigura mixturi corecte. Cu cât este mai mare volumul buncărului, cu atât mai puțin sunt legați colaboratorii calificați.

Trend de umplere în întreprindere

 • Multe întreprinderi nu-și mai pot permite logistica elaborată la marginea câmpului și/sau nu mai doresc să realizeze mânuirea mijloacelor fitosanitare „la marginea drumului“.
 • Chiar dacă umplerea la marginea câmpului produce, în teorie și în practică, valori de performanță mai bune decât umplerea în curte, partea de costuri se dezvoltă clar cealaltă direcție. Dacă mai demult exista încă, în întreprinderi mari , tractorul mic de cultivare și vechiul cărucior de apă, așa sunt astăzi clar mai ridicate costurile cu investițiile pentru un tractor și căruciorul de apă adecvat, cu compartimente de depozitare, ce se pot închide.

Umplere conformă cu mediul

 • În UE , se pune tot mai mult valoare pe un loc de umplere bine organizat, cu dispozitive de captare și de siguranță adecvate.
 • Aproprierea depozitului, umplerea și managementul devin tot mai importante pentru obligațiile de evidențiere funcțională.
 • În special în regiuni puternic populate sau turistice, utilizarea publică cu mijloace fitosanitare nu este văzută cu ochi buni.

Mașini mari, și la cultivarea plantelor

 • La lățimi de lucru de 30 m și mai mult, anvelopările late și înalte aparțin astăzi de standard. Mașini mari, cu anvelopări moderne, se lasă conduse cu presiune redusă pe anvelope, așa încât deteriorările solului nu sunt mai mari decât la utilaje cu un ax.
 • În regiunile cu climă continentală (de ex. Rusia), protecția plantelor are loc adesea doar în sezonul de început de an, deoarece măsurile de protecție a plantelor nu sunt necesare toamna, din cauza iernii timpurii și puternice. În aceste condiții, un tractor mare ( 250 CP) poate rula înaintea mașinii de erbicidat în sezonul de început de an și după recoltare, poate fi utilizat la prelucrarea solului. Această organizare conduce la ore maxime pe an ale tractorului și, astfel, la rezultate optime ale afacerii.

Află mai multe