PINOCCHIO

A fost proiectat pentru tractoare de medie/joasă putere (50 – 160 CP).

Utilajul lucrează la o adâncime maximă de 45 cm și este disponibil cu diferite lățimi de lucru, între 1,3 și 3 m, fiind astfel ideal pentru întreprinderile agricole mici sau, pur și simplu, pentru cei care nu dețin tractoare de mare putere.

Despre PINOCCHIO

Modelele cu lățimi de lucru cuprinse între 1,3 și 2,5 metri sunt foarte apreciate pentru decompactarea pământului dintre rândurile livezilor și podgoriilor cu soluri argiloase și grele care, în general, sunt compactate datorită trecerilor repetate ale tractorului.

În acest fel solul este aerisit, reprezentând un beneficiu pentru sistemele radiculare.

Acest scarificator poate fi prevăzut cu 3, 5, 7 ancore, în funcție de lățimea de lucru. Ancorele au o grosime de 30 mm și o înălțime de 76 cm, calități care permit utilajului PINOCCHIO să lucreze în orice condiții.

Combinația dintre ancore și brăzdarele din WIDIA garantează performanțe extrem de ridicate.

MULTIFUNCȚIONALITATE ÎN ORICE SITUAȚIE

PINOCCHIO este prevăzut cu un tăvălug dublu cu dinți, care asigură o afânare perfectă a solului prelucrat anterior și încorporarea resturilor vegetale în primii 15-20 cm ai solului. În cazul solurilor afânate, terenul poate fi pregătit pentru însămânțare într-o singură trecere.

PRELUCRARE ADÂNCĂ A SOLULUI LA VITEZĂ MARE

Ancorele sunt caracterizate printr-o curbare graduală care permite penetrarea progresivă a solului până la 45-55 cm, cu un consum mic de combustibil

INCORPORAREA REZIDUURILOR PENTRU CREȘTEREA RANDAMENTULUI

Incorporarea reziduurilor pentru creșterea randamentului

Rulourile posterioare cu dinți, cu diametrul de 140 mm, sunt ajustate ușor printr-un sistem mecanic. Ele permit reducerea și eliminarea bulgărilor, incorporând resturile vegetale, astfel menținând un nivel ridicat de fertilitate a solului. Sensul de rotație opus al rulourilor îmbunătățește spargerea bulgărilor, facilitând prepararea patului germinativ.

Această acțiune nu necesită grad mai mare de putere.

FĂRÂMIȚAREA ȘI DECOMPACTAREA SOLULUI, IMBUNĂTĂȚESC INFILTRAREA APEI ȘI DRENAJUL

Ancorele sunt echipate cu vârfuri reversibile și deflectoare laterale de 140 mm care sparg terenul dur fără a deranja prea mult solul.

SEPARARE OPTIMĂ ÎNTRE RÂNDURI A RESTURILOR VEGETALE DIN SOL

Separare optimă între rânduri a resturilor vegetale din sol

Spațiul larg dintre rândurile de ancore (80 cm) și înălțimea de la sol a cadrului, evită înfundarea și blocarea utilajului, îmbunătățind eficiența.

Află mai multe