KG-FREZA

Cu grapa rotativă KE, cultivatoarele rotative KG și KX și cu grapa frontală cu disc compact CombiDisc, AMAZONE vă oferă cultivatoare fiabile exact pentru nevoile dvs. În combinaţie cu semănătoarea dvs. sau folosite individual, echipamentele de cultivat se menţin pe piaţă printr-o fiabilitate fără compromis și prin calitatea lor.

Despre KG-FREZA

Cultivatorul rotativ KG Special – Geniul universal

Cultivatorul rotativ KG Special, cu lăţime de lucru de 3 m, 3,5 m, este ideal pentru pregătirea patului germinativ de pe solurile dure și terenurile în amestec vegetal.

  • KG 3001 Special pentru tractoare până la 220 CP/161 kW
  • KG 4001 Special pentru tractoare până la 220 CP/161 Kw
  • KG 3501 Special pentru tractoare până la 220 CP/161 kW

Cultivator rotativ KG Super – „Centrala de putere”

Cultivatoarele rotative KG Super cu lăţimi de lucru de 3 m, 3,5 m și 4 m sunt echipate cu o cutie de viteze puternică pentru tractoarele de până la 300 CP. KG

Super are cuţite întărite de serie și poate fi comandat, opţional, cu reglaj hidraulic al adâncimii și radiator de racire a uleiului.

  • KG 3001 Super pentru tractoare până la 300 CP/220 kW
  • KG 4001 Super pentru tractoare până la 300 CP/220 kW
  • KG 3501 Super pentru tractoare până la 300 CP/220 kW

Efectul de segregare al cultivatorului rotativ

Poziţia de „cuţit rotativ în conslă” s-a testat, înainte de toate, la semănatul în teren mulch, deoarece este garantată o amestecare intensivă de sol și resturi de materii organice. „Cuţit rotativ în conslă” dizlocă solul de jos în sus. Nu iau naștere orizonturi de sol neprelucrate. Părţile grosiere de sol sunt ghidate în continuare, pe deasupra, iar cel fin în spatele cuţitelor.

Ca urmare, solul fin se concentrează în partea inferioară a zonei prelucrate, în timp ce părţile mai groase ale solului rămân la suprafaţă. Sămânţa vine astfel în zona în care se găsește pământul fin. Părţile mai grosiere de la suprafaţă protejează de decapare, desecare, de eroziunea vântului și a apei și contribuie la protecţia plantei tinere. Astfel, sunt create condiţiile optime pentru o bună ascensiune a plantelor.

Află mai multe